Pistacija te zasvoji

Ta okus te resnično zasvoji in ko je pistacija enkrat na moji mizi, takrat vem, da bom pojedla vso. Kot mlada nisem nikoli jedla pistacije, ker je starši niso kupovali, danes mi je jasno zakaj ne, ne za to, ker je ne bi imeli radi, ampak zato, ker je predraga in prehitro jo poješ. Enostavno je tako, ko je pistacija enkrat doma na mizi, jo ješ in lupiš tako dolgo, da je enostavno ni več. Jaz vedno pojem čisto vse in do konca ne morem stran.

No, je pa en problem, kajti pistacija je res draga. Sama, ko hodim po trgovini in vidim ceno, me kar mine, tako rada bi si jo privoščila, a se zavedam, da je res draga, kajti, ko jo začneš jesti, jo poješ do konca, če bi jo vsaj lahko imel doma malo več časa, tako pa ne zdržiš in vedno poješ vse.

Mogoče bi se jo kdaj mogla pošteno na jesti, da mi potem ne bi več bila tako dobra, ampak bi jo bila zmožna pojesti le malo. To ne moreš verjeti, večkrat sem si že obljubila, ko je bila pistacija na mizi, da bom je bom pojedla le malo, pa mi še nikoli ni uspelo.

Kaj le ima ta pistacija v sebi, tako mamljivega in dobrega?

Verjamem, da nisem edina. Prav zanimivo je videti, ko je pistacija pri nas doma in se z fantom prav skregava zanjo, oba jo tako hitro jeva, da bi vsak dobil čim več in takoj zmanjka. Sedaj sva začela delati to, da si jo kupiva za v službo in potem ima vsak svoj mir. In povem vam, da je edino služba ta, da mi prepreči, da ne pojem vse hkrati, pistacija v službi mi zdrži celo do 3 dni, to je že velik napredek, seveda v službi ni toliko časa, kot pa je doma pred televizijo, ko je pistacija najboljša.