Delovna oblačila za večje udobje in boljšo zaščito med opravljanjem dela

Delovna oblačila, ki jo ponujajo najrazličnejši proizvajalci oziroma blagovne znamke, je lahko izdelana za najrazličnejše namene. Lahko izbiramo med športno obutvijo, obutvijo za prosti čas, ne nazadnje je na voljo tudi delovna oblačila. Ta je namenjena za še večje udobje in varnost oziroma zaščito na delovnem mestu.

Seveda različni poklici oziroma različne oblike dela zahtevajo različna delovna oblačila. Izbiro je posledično potrebno prilagoditi tudi vrsti poklica. Delovna obutev s kapico je na primer odlična izbira za delovna mesta, kjer je večje tveganje, da bi si lahko poškodovali stopala.

 

Ublažitev udarca na prstnem delu

Na voljo so torej delovna oblačila v različnih modelih. Takšna s kapico je torej namenjena temu, da blaži morebitni udarec na prsnem delu. Klasični delovni čevlji nam namreč slednjega ne morejo zagotoviti. Na voljo je prav tako obutev za delo, ki je brez kapice. Torej tovrstna nima funkcije blaženja udarcev na prstnem delu.

Če izbiramo delovna oblačila, je dobro, da se osredotočamo tudi na to, da so čevlji izdelani iz nepremočljivih materialov. Nikoli se namreč ne ve, kdaj nam bo delo na terenu prekrižalo vreme.

Delovna oblačila za večje udobje in boljšo zaščito med opravljanjem dela

 

Nedrseča zaščitna delovna obutev

Prav tako je izjemno zaželeno ali pa celo nujno, da je zaščitna delovna obutev povsem nedrseča. Narejena mora biti iz visokokakovostnih in trpežnih materialov, kljub temu pa naj bo čim bolj lahka. Slednje je neredko kar precej težko zagotoviti.

Na sploh pa obutev za delo ne sme obremenjevati nog. Paziti je treba tudi na zasnovo podplata. Podplati naj bodo odporni na olje in torej protizdrsni. Odlikujejo naj jih antistatične lastnosti.

 

Delovna oblačila za zaščito od nog do glave

Pri delu seveda niso nujno potrebni samo ustrezni čevlji oziroma obutev. Pomemben del so še delovna oblačila in drugi številni pripomočki. V specializirani prodajalni z delovno obutvijo v različnih tipih vam navadno ponujajo še delovna oblačila in druge koristne izdelke za zagotavljanje večjega udobja pa tudi varnosti.