Senčila na rojstnem dnevu

Moja hčera je bila povabljena na rojstni dan sošolke domov, ker pa so otroci bili še majhni smo starši avtomatsko tudi ostali. Otroci so se tako igrali zunaj in njena mama je spustila senčila, da nismo me neprestano gledale ven. Bilo je prav zanimivo, kako se je stvar stopnjevala. Prvo smo se mamice lepo posedle za mizo, kjer nas je postregla z kavico in piškoti, klepetale smo in vsake toliko je katera mamica pogledala ven, kaj delajo otroci. Ko je to videla lastnica hiše, ji je bilo dovolj, da se me ne moremo sprostiti in da gledamo otroke in je senčila na oknih spustila do sredine. 

Jaz osebno sem res mislila, da je senčila spustila zaradi sonca, ki je svetilo v sam dnevni prostor, kasneje pa je senčila spustila še bolj dol in zraven dodala, da mora to narediti, ker neprestano gledamo otroke, kaj kateri počne in da ne bi kateri kam padel. Po eni strani sem jo razumela, da je spustila senčila, ker je zunaj z otroki bil njen mož in jih je čuval. Po drugi strani pa nam ni bilo prijetno, ko kar nismo vedele, kje so sedaj naši otroci in kaj počnejo. 

Jaz priznam, da sem kar malo pozabila na svojo hčerko, to pa zato, ker so me presenetila njena senčila, saj je bila vse avtomatika in so mi bila res lepa. Že prej sem vedela in seveda videla, da je hiša moderna, morala je biti precej draga, a so me senčila presenetila, ker so bila res lepa, moderna in avtomatska. Njej ni bilo potrebno narediti ničesar drugega, kot da je pritisnila na gumb in senčila so se naravnala, spustila tako, kot je želela.

Vsak bi si želel takšna senčila, prepričana pa sem, da so res draga, ker je bilo tako tudi videti, ta senčila ne morejo biti poceni in ne more si jih vsak privoščiti.